Terug naar informatie honden

 

Vaccinaties

 

Het vaccineren van huisdieren is zeker niet controversieel. In het algemeen geldt dat het heel verstandig is om te doen, dus aan te raden. De recente uitbraken van kattenziekte en de open grenzen waardoor steeds vaker honden en katten uit het buitenland binnen Nederland gebracht worden leveren nog steeds gevaar voor uw huisdier op. Ook de lucratieve handel in puppies met name uit het oostelijk deel van europa brengt veel gevaren met zich mee.

De vraag daarna is dan tegen welke ziekte(s)? en ook nog: Hoe vaak? Moet ik dan daarvoor naar de dierenarts of mag/kan ik het zelf? Is het gevaarlijk om te laten doen? Wat zegt de wet? En zeker de laatste tijd erg vaak besproken zijn het titreren van anti-stoffen en de L4 vaccinatie bij honden. We hebben een zeer uitgebreid verhaal gemaakt over dit onderwerp onder de titel “Titeren of vaccineren bij de hond.”

Dit zijn allemaal vragen die voor u als huisdiereigenaar voor of na aanschaf een rol spelen in de beslissing wel of niet te enten.

Het is onze mening dat kennis van zaken en ervaring met enten helpt de juiste beslissing te nemen. Is het te lang of te ingewikkeld, lees dan in ieder geval de samenvatting.

Hier een directe link… Titeren of vaccineren bij de hond.

 

 

 

Terug naar informatie honden