Terug naar informatie honden

 

Beweging bij pups

 

Beweging bij puppy’s

Verantwoord laten bewegen van pups de eerste levensmaanden.

Tijdens de vaccinaties van uw pup komt altijd een keer de voeding ter sprake en daaraan gerelateerd ook de beweging. De voeding en de voeding-behoeften van puppy’s zijn een onderwerp apart. Hier bespreken we de beweging gedurende de eerste maanden en dus de zo belangrijke groeiperiode van uw pup.

Er gaan veel verhalen rond en velen denken het beter te weten. Een van de adviezen die we vaak horen is de duur van het uitlaten mag 5 minuten per levensmaand bedragen. Dus een pup van 4 maanden mag per keer 20 minuten wandelen. Veel eigenaren hebben dan ook al ervaren dat de nieuwe aanschaf dan zoveel energie over heeft dat de tafelpoten, de bank of andere meubelstukken het slachtoffer worden van overtollige energie. Overigens is het meest recente advies vanuit de faculteit diergeneeskunde te Utrecht nu al 10 minuten per levensmaand met de opmerking dat het alleen een richtlijn is.

Hiermee komen we eigenlijk op de kern van het verhaal. Ieder ras en iedere pup is anders, net als iedere eigenaar en de omstandigheden waarin de pup zich bevindt. In de bijgevoegde PDF die al weer een paar jaar geleden in een van onze vakbladen werd gepubliceerd en geschreven is door Marcel Nijland ( www.marcelnijland.nl) wordt eigenlijk precies verwoord wat onze richtlijnen zijn voor beweging bij puppy’s. Er wordt aangegeven wat bekend is uit onderzoeken en daaraan gekoppeld de adviezen.

Er is geen eenduidig simpel advies dat voor iedereen geldt, maar als u het artikel goed leest wordt verantwoord bewegen duidelijker en simpeler.

Beweging bij puppy’s

 

Terug naar informatie honden