Terug naar informatie honden

 

Atopie bij de hond

 

Atopie bij de hond PDF

Atopie is een steeds vaker gezien ziektebeeld bij honden. De naam is afgeleid van het Griekse atopia wat zoiets betekend als a = andere en topie=plaats, dus “op een andere plaats”. In eerste instantie werd gedacht dat allergenen werden ingeademd en de jeuk op armen en benen dus op een andere plaats tevoorschijn kwam. Vandaar de naam.

Tegenwoordig denken we dat er ook andere verklaringen zijn, mede omdat ook bij de mens er veel onderzoek naar gedaan is en wordt. Het is een heel vervelende aandoening en hoewel het meestal niet dodelijk is beïnvloed het de kwaliteit van leven zodanig dat we er heel veel aandacht aan besteden.

Eigenaren beseffen vaak niet dat hun dier atopie heeft. Zo is een steeds terugkerende oorontsteking een lastig probleem maar vaak het topje van de atopie-ijsberg. Hele dagen likken aan de teentjes en er ook nog op bijten ziet er niet leuk uit maar als u zoveel jeuk had deed u ongetwijfeld iets dergelijks.

Royal Canin heeft een boekje gemaakt voor dierenarts-assistentes dat atopie op een heel eenvoudige manier uitlegt en we hebben toestemming van Royal Canin gekregen dit op de website te gebruiken.

Het is de bedoeling dat u door het beter begrijpen van de aandoening uw hond ook beter kunt behandelen en vaak zullen we in aansluiting op het gesprek tijdens het consult u naar dit deel van de website verwijzen om alles nog eens rustig na te lezen.

Klik op link hieronder om de PDF te openen.

Atopie bij de hond PDF

 

Terug naar informatie honden