Terug naar informatie katten

 

Stress bij de kat

 

Stress bij de kat       

Stress bij katten is in onze maatschappij een veel voorkomend probleem. Echter vaak onderschat omdat de eigenaar de symptomen niet herkent en vaak dan ook niet goed er op reageert.

Het kan een eigenaar minder goed opvallen ( de kat was altijd toch al dik?, hij kruipt altijd weg als er visite komt?) maar soms ook zeer duidelijk zich openbaren ( overal in huis kleine plasjes, de andere kat in huis aanvallen).

Zelfs een kat die zijn of haar hele leven binnenshuis doorbrengt kan beïnvloed worden door katten buiten en dan ongewenst gedrag vertonen.

Tevens heeft stress vooral als het chronisch wordt allerlei vervelende en ongezonde neveneffecten op het lichaam.

Een aantal jaren geleden heeft Royal Canin een klein boekje uitgegeven voor assistentes met veel informatie en tips om eigenaren over stress

bij katten te kunnen informeren en helpen. Hoewel dit is gemaakt om hun voer voor katten met stress te promoten vonden we dit eigenlijk zo goed geschreven, beknopt en voor iedereen begrijpelijk, dat we hebben gevraagd dit te mogen gebruiken voor iedereen.

 Behalve dat het interessant is om over kattengedrag te leren kan het u helpen ongewenst gedrag te verklaren en hopelijk te veranderen.

Stress bij de kat

 

Terug naar informatie katten