Terug naar informatie honden

 

Vlooien en hun bestrijding

 

Hoewel er nog steeds mensen zijn die beweren dat onze huisdieren vlooien moeten hebben en dat het natuurlijk is, is dit onzin. Tevens zijn er allerlei huis-, tuin- en keukenmiddeltjes bedacht waarin sommige mensen heilig geloven zoals knoflook. Ook onzin.

Onze honden en katten en konijnen horen geen vlooien te hebben. Ze zijn niet alleen schadelijk voor uw huisdier, maar kunnen ook bij mensen in hun omgeving vervelende gevolgen hebben.

Alle reden om de vlooienbestrijding serieus te nemen en zo goed mogelijk uit te voeren. Echter er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel middelen in de handel dat het voor u als eigenaar haast niet mogelijk is om een verantwoorde en weloverwogen keuze te maken. Niet in de laatste plaats door de beïnvloeding van allerlei media zoals televisie. Bedenk wel dat het altijd vergif is dat u toedient en dat de wijze van toediening, de frequentie, het middel, moet het ook tegen teken werken en nog veel meer zaken zoals de prijs een rol zullen spelen in uw specifieke geval.

Dus belangrijk en maatwerk. Daarom om u te helpen komt hier in de toekomst een uitgebreid artikel over vlooien. Dit zal enige tijd in beslag nemen, maar tot die tijd en natuurlijk ook daarna kunt u tijdens de openingstijden altijd bellen met een van onze assistentes voor gedegen advies.

 

Terug naar informatie honden