Terug naar informatie honden

 

Lagere urineweg infecties

 

Urineweg infecties bij de hond en de kat (PDF)

Een van de meest voorkomende problemen zijn ontstekingen van de lagere urine wegen. Zowel bij de hond als de kat. Er zijn wel verschillen in frequentie van voorkomen tussen de vrouwelijke en mannelijke dieren en ook tussen honden en katten. Zelfs tussen de verschillende rassen van beide diersoorten zijn er verschillen.

Het is de taak van een dierenarts de oorzaak van het probleem te achterhalen en dan de juiste therapie in te stellen. Soms is dit eenvoudig maar vaak een ingewikkeld proces. De ziektegeschiedenis, met de duur, het verloop en de verschijnselen zijn heel belangrijk. Evenals verder onderzoek van ( als het kan) in ieder geval de urine maar vaak is een röntgenfoto of echografie nodig. Bloedonderzoek en veel diepergaande onderzoeken zijn ook mogelijk net als bij de mens.

Echter het meest bekend is de zogenaamde “plaskater”. Verstopping van de penis bij de kater door een klein steentje. Maar ook hier lijkt het vaak gemakkelijker dan het is.

De download is een boekje van Royal Canin geschreven voor assistentes. Op enkele bladzijden na is het ook voor u als eigenaar en dierenliefhebber een interessant boekje om te lezen. Met toestemming van Royal Canin kunt u het hier bekijken.

Urineweg infecties bij de hond en de kat ( PDF)

 

Terug naar informatie honden